Etiquetas

martes, 10 de enero de 2012

Penjar documents a Google Sites

Un dels problemes de Google Sites és que els documents (en el meu cas, contes) no es poden posar on vulguis de la pàgina. La manera més fàcil és:
  1. penja el document a google docs
  2. selecciona el document, obre el menú "més", "comparteix", "comparteix"
  3. escull que tingui accés qualsevol que tingui l'enllaç (però no marquis la casella de que puguin editar l'arxiu)
  4. et surt un enllaç per compartir
  5. Al teu web de Google Sites selecciona on vols posar l'enllaç (una paraula amb el títol, una imatge...). 
  6. Posa-hi un link i hi enganxes el que has obtingut al punt 4
  7. I ja està. Quan algú clicki sobre el link s'obrirà una vista prèvia del document, que és força ràpida. A més, el podrà baixar amb l'opció "Baixa l'original" i així el pot imprimir si vol.
Podeu veure com queda la cosa al meu Web: ImaginRa 

Abans ho feia mitjançant un altre sistema (tenir un segon Site en el qual penjava els arxius en una pàgina tipus fitxer). Aquest mètode m'ha anat molt bé (no recordo on el vaig llegir, ho sento per l'autor. Però gràcies igualment.)
Usar docs et permet organitzar-te millor, ocupar menys espai i altres coses de les que encara no en tinc ni idea. Gràcies Lluís, de l'escola EGE, per haver-me ensenyat a fer això.

El primer avantatge que he descobert (5 minuts més tard de començar aquesta entrada) d'usar el Docs és la facilitat per corregir o modificar els documents que hi tens penjats. Només cal que el seleccionis i al menú "Més" usis "Afegeix o modifica versions". Pots canviar-lo per la nova versió en un moment, el que és molt pràctic que te n'adones d'una falta d'ortografia o un error de format en el conte que estàs ensenyant al món.

Seguint la mateixa idea (però força més pràctic) trobem el Dropbox o similar. Ens estalviem haver d'actualitzar els documents, ja que això està automatitzat. I si ja teniu la sort de poder usar icloud teniu tots els problemes solucionats.

    No hay comentarios:

    Publicar un comentario